ردکردن این

درباره مدیریت در دوران رکود

017

در دوره بحران‌های اقتصادی، نوعی بلاتکلیفی گریبان‌مان را می‌گیرد، مستأصل و درمانده از حرکت بازمی‌ایستیم و دچار تعلیق می‌شویم. اما تا کنون به این مهم اندیشیده‌اید که پرریسک‌ترین واکنش در این وضعیت، انفعال است؟ شاید این پاسخ در مقام نخست عجیب به نظر برسد و بلافاصله بگویید که هیچ کاری نکردن از اقدامات شتاب‌زده یا بی‌هدف بهتر است. اگرچه که اقدامات نسنجیده نیز زیان‌بار است اما انفعال نیز به‌همین اندازه آسیب‌زا است. پس در دوره رکود چاره چیست؟
«کریس زوک» و «جیمز آلن» در کتاب «درباره مدیریت در دوران رکود» که از سری کتاب‌های «هاروارد بیزینس ریویو »ست، راهبردهای مدیریتی مؤثر در شرایط بحران اقتصادی و رکود را بررسی می‌کنند. نویسندگان از الگوها، مطالعات موردی و مقالات متنوع استفاده کرده‌اند تا دستورالعمل‌هایی عملی و قابل اجرا برای مدیران، رهبران و تیم‌ها ارائه دهند.
این کتاب شامل ۱۰ مقاله است که موضوعاتی همچون بهبود عملکرد، حفظ کسب‌وکار، تأمین مالی و استراتژی بازاریابی را در شرایط رکود تحلیل می‌کنند. کتاب با ارائه مثال‌های واقعی، راه‌حل‌هایی را ارائه می‌دهد که به مدیران در پشت سرگذاشتن شرایط بحرانی، یاری می‌رساند.
در جایی از کتاب می‌خوانیم:
«مدیران بهبودپذیر به‌سرعت از ورطه پایان‌ناپذیر تحلیل و تشریح وقایع تروماتیک فراتر می‌روند و بهترین مسیر را با توجه به واقعیات جدید می‌یابند. آن‌ها ابعاد و مقیاس بحران و میزان کنترل و اثرگذاری خودشان را در چنین شرایطی درک می‌کنند تا پاسخ خلاقانه و مدبرانه را جایگزین واکنش‌های منفی کنند و به‌رغم موانع واقعی یا ذهنی پیش بروند».